Jag har ett problem och borde söka hjälp

En vanlig dag på jobbet, tiden flyter iväg och vipps får man åka hem. Trevligt som tusan. Det funkar.
Inget flashigt, det betalar räkningarn men vad tusan. Det duger.
Finns plus med det också. Men jag saknar att ha kontor och vara organisatör med stenkoll på allt.

En tid för nu, en tid för då, en tid för skörd, en tid för att så. Allt har sin tid.

Gjort idag då? Jag rullad hem ifrån jobbet, svängde förbi min vän Jaguar-professorn och bollade lite idéer och tankar, hem, duscha och iväg till birsta för att leta en någorlunda snygg mössa.

Jag har problem! Sprang in på MQ för att köpa en mössa. Tio minuter senare var jag tvåtusen kronor fattigare. Jag hade iofs köpt en mössa men det fanns så mycket annat som var snyggt. Och nej, jag pratar för en gångs skull inte om personalen nu även om det inte var alldeles pjåkigt där heller.

Dagens spänning i tillvaron: Icke avlarmade grejjer i påsen. Jag som trode butiken fick kåtslag av mig, så var det inte. Fröken kassörska leta lite i påsen och hittade en pryl hon inte larmat av. Jag ursäktade det med att det måste vara mitt fel som pratar så in i helsike mycket hela tiden och frågade henne om det inte vore lättare att fråga efter mitt nummer om hon promt ville ha det. Varför skulle hon annars lura in mig i butiken igen?

Fast jag borde nog varit tyst när jag undrade om hon blev besviken när hon hittade vad hon inte larmat av. "Besviken?" Undrade tjejen.
-Ja, så du inte får slita in mig på lagret och kroppsvisitera mig, menade jag.

Näe, nu skarvar jag. Ljuger och är vårdslös med sanningen. Så sa jag inte. Men jag borde ha sagt, det hade varit lite roligt. Synd att man alltid är sjutton sekunder efter nutiden, hinner aldrig droppa dom där riktigt vassa replikerna man borde lagt.

Jag behöver ett manus, vem skriver?

Nästa stopp blev Örnen i timrå, hälsa på Nina som är hemma ett par dagar. Så skojj att träffa henne! Det är lite jobbigt nu när hon bor pluggar i Solefteå. Alla bara försvinner, så många man inte kan ringa för en spontan fika på stan eftersom dom larvar och bor jättelängst bort, nästan i yttrebortre och långtbortistan.

Oj, jag tappade tråden. Surrade en stund med Nina och hennes toktrevliga föräldrar, dom är gooa!
Fick kaffe och bulle, tog en promenad och kikade på Ernst, ni vet, naken-Ernst. Fotnudisten.


Rullat hem och nu är det snart natta. Tiden, det är den där bussen jag aldrig hinner med.

Lördag: Fest på norra Alnö! Alkoholdimma på norrlands Hawaii! Wiiiie!

Igår var det dags. Det var fest! Blev bjuden på Halloween fest för ett par veckor sedan av en underbar vän.
Det fåniga är att jag fått för mig att det var nästa månad, jag har så bra koll på tillvaron.

Jag brukar lägga ut ledtrådar när jag åker till jobbet om mornarna så jag hittar hem på kvällarna.

Dagen gick åt till att fixa, dona, trixa och joxxa. Beställa prylar till bilen min som bråkar ännu en gång. Bra fyndat Jojje! Köpte mig en relativt ny bil för att slippa jävlas hela tiden. Har aldrig haft så mycket probs med en bil. Lagt tio sköna lappar på grejjer under de stackars månaderna jag haft kärran. Fransk kvalité innebär att en baguette har bättre hållbarhet.

Duschade, tog ett par timmar på mig att välja kläder, jag är en tjej, jag vet. Det blev iaf lite alldaglig klädsel. Kan inte utklassa alla genom att vara snyggast och bäst klädd. Övervägde vuxenblöja och turban. Men nje, det blev inte så.

Färdig sist av alla. Transporterar mig till Sandra i Timrå, därifrån vidare med våran skjuts och hämtar upp andra Sandra och Jörgen. Ut mot de djupa skogarna som varit vittne till kidnappning och polisjakt dygnet före. Kommer till festen, känner ungefär de jag kom med. Och Carro, festinnehavare såklart. Men vad gör det. Socialt monster som man är ordnar man det ganska snart. Var med på ett hörn i 8-bits orgien i vardagsrummet, drack grogg och öl och fan vad skojj det var! Inte så onykter som jag hoppats på. Men jag är alltid mig själv iaf.

Tror en del personer blev lite skrämda av mig. Fick en tillsägelse i bilen av Sandra att jag inte fick dricka mer. Då hade jag druckit en öl och andra Sandra tilrättavisade henne genom att säga att jag alltid är sån där. Bättre blir inte livet.

Kort finns på Sandras bilddagbok Livet är en fest och jag är alltid bjuden!

Tack alla gooa människor för en kanon kväll!


Fick tyvärr inte med mig min kamera, måste dona det. Den har gått i förtidspension, isch!


Jag bloggade nyss...

Jag bloggade nyss, för första gången sedan antiken ungefär. Jag hade formulerat ett långt men tämligen innehållslöst inlägg om i princip ingenting. Utan udd och ganska tråkigt.

Faktiskt så tråkigt att Blogg.se vägrade publicera det. "Inlägget är för tråkigt" tyckte bloggen.
Vägrade leka med mig när jag valde "Publicera", kan man kalla det barmhärtighetscensur?

Leta fram pennvässaren, jag ska spetsa till tungan. Vaxa fingrarna och smörja käften.
Dags för lite småelaka vassa inlägg. Kanske ska spinna vidare på det sista elaka jag skrev.

Gubbar i trafiken! I fredags råkade jag ut för fler sådana. Svängde av E4, kommer en bil ifrån höger som har väjningsplikt, en stor jävla taxi helt utan bromsar som det verkade. Jag hade förväntat mig att han skulle stanna, det hade inte han. Nästan synd man har bromsar på grodätarvagnen. Tvekade en tiondelssekund innan jag ställde mig på "akta dig för blinda taxichaufförer-pedalen" (den extraknäcker också som jävla-mopedist-ungar-som-kör-ut-mitt-framför-bilen-pedal) Ett par dubb färre i däcken. Av ren nyfikenhet följde jag efter taxin, funderade i mitt inte så stilla sinne om farbror taxichaufför visste vad trafikskyltarna betyder.

Sagt och gjort. Ligger klistrad i röven på berörda taxi, ungefär på samma sätt som jag inbillar mig att envisa hemoröjder upplevs, knatar ut och frågar farbror om man inte behöver körkort för att köra taxi längre. Det behövde man visst det fick jag till svar och var då tvungen att ställa följdafrågan: Fanns det inte vägskyltar när farbror började köra bil i början av seklet? Han tyckte själv att han varit lite ouppmärksam. No shit! Prova färdtjänst nästa gång!

Vad gör man i trafiken om man inte ens behagar följa de mest elementära skyltarna? Okej om man köra ett par kilometer i timmen förfort på sjuttio, nittio och hundratioväg. Men trettio och femtio håller man stenhårt på.

Det finns två kategorier i trafiken. Jag och alla andra. Alla andra kan gott stanna hemma när jag ska vara ute och åka. Konstigt det där att jag alltid vet bäst och kör bäst. Men så är det.

Skämt å sido, mopedistungar som tror att enkelriktat betyder fritt fram för moped och farbröder som parkerar mitt i vägen, äldre som kör 27km/h på motorvägen och har köpt rättigheterna till mittlinjen och cyklister som cyklar på övergångsställen gillar tydligen att leva farligt. Dom i sig själva är inte så farliga för andra än sig själva i första leder. Men dom ställer till så mycket följdsituationer som dom inte har en aning om. Otäckt! Nästa gång det kommer någon och cyklar ut på ett övergångsställe när jag kommer och åker kör jag på dom, tar upp poängblocket och skriver fem poäng för en monark och tre bonuspoäng för cykelkorg.



Körkortsprov vartannat år och färdtjänst till alla.

RSS 2.0