Fittlärare och ärthjärnor

Det var vad jag skulle skriva om idag på bloggen, varför och vad vet jag inte. Men jag fick order om att skriva om dessa två kategorier människor. Fast det kanske bara är en kategori?

Brasilianska order är bara att följa, sådan är lagen. Godnatt

(Jag ska försöka snoka reda på varför, kan bli en sommarföljetong, kan bli radioteater)

Tröttast!

Jag är tröttast! Född trött! Hamnat i koma! Jag är så trött att mitt huvud inte ens duger till att ha mössa på. Gisses!

Jag är periodare

Det är faktiskt så, nu har jag en Neil Young period igen. Tusan vad han gör bra musik! Den allra bäst!
Så meningsfull, förmedlande och målande. Grymt bra texter, budskap och känsla.

Förkovra er kamrater!

Senilgubbar som farthinder

Varför kan det inte införas hårdare krav på äldre i trafiken?
Idag blev jag riktigt förbannad, påväg hem ifrån jobbet, nästan hemma, får jag möte i en kurva av en äldre herre. Förmodligen runt 327 år gammal, senil och som kört bil sedan 1829 när den första bilen uppfanns.
Så hur såg situationen ut? 70 väg, jag kör lagligt, får möte i en kurva, ingen fara så långt om det inte vore för att gubben körde precis mitt i vägen, då går det inte att mötas på den vägen vi båda befann oss på. Inte nog med det, gubben STANNAR när han får möte, mitt i vägen. Satans idiot! Jag fick nästan väja ner i diket.

Sånt där blir jag riktigt, riktigt förbannad över, alldeles kallsvettig! Förmodligen för att man blir rädd, jag brukar inte vilja ta omvägen över diket så speciellt ofta. Vad har dom i trafiken att göra om dom inte kan köra? Inte ett skit! Det finns färdtjänst! Hade jag vänt så hade jag nog inte bara skällt ut farbror fantomen från A-Ö med både stora och lilla alfabetet utan dessutom kastat honom i sjön och gett honom en livboj iform av ett reservhjul i halsen. Fastmonterat!

Dom har inte en susning om att dom inte borde köra bil, dom tror dom är bilkörar fantomen! Enda likheten dom har med fantomen är att dom har kalsongerna utanpå kläderna. Men inte för att det är coolt och injagar skräck i de onda typerna utan för att dom är så satans senila att dom inte minns att dom har kläder på sig redan.

Livsfarligt! Fara för liv och lem. Dom ställer nog till med otroligt många följdolyckor. Kör 30 på motorvägen, åt fel håll och sånt där. Fullkommligt livsfarligt. Tur dom brukar ha bilarna fullsmetade med motormännens riksförbunds dekalar och märken. Ser man något dylikt är det bara att köra för glatta livet så man kommer undan med blotta förskräckelsen.

Sur och bitter? Nej, men vill gärna överleva!

Gosh!

Blä, kass tid, kroppen är slapp och slö!

Slutsupet för min del det närmsta halvåret, det är träning som gäller, till största del iaf.
Tog en kort runda idag, 5km, skittid och tvärslut, det är illa, illa, sämst!

Distans: 5km
Tid: 23min
Slutsats: Jag är en slapptask!

Skärpning Jojje! Det här går åt helvete!

Vackert!

Will I still be in your eyes and on your mind?

Vilken vacker mening, jag är hänförd!

Måndag, fan vad skönt!

Då är det snart helg igen. Nu doftar det underbart ifrån mitt kök, har mat som puttrar på spisen, italien inspirerat. Jag har fastnat lite i det köret men jag gillar de rena fräscha smakerna. Tänk vad gott det vore med en riktigt vältillagad barologrytstek. Gisses! Får bjuda in någon lycklig på middag nån dag framöver. Frivilliga? De flesta torde veta att jag är skaplig i köket iaf ;)

Till något annat, jag har knäckt två skitbra idéer, ska överväga att förverkliga dessa. Lurar på om dom inte kan ge viss avkastning. Får se, jag har så gott om idéer och mindre gott om genomföranden. Jag borde vara en idéspruta och katalysator. Någon som sätter igång en process och låter andra genomföra idéerna. Jag behöver driftiga, intresserad entreprenörer eller kanske intreprenörer om det finns de som redan är verksamma inom angränsande områden. Värt att klura på.

Skön dag idag, dock knepigt väder, vrångt liksom. Men man ska inte klaga. Jag tror bestämt jag ska bli seriös i min träning igen. Tokseriös. Börjar bli slapp i kroppen, iaf enligt mig själv, andra tycks inte hålla med men jag vet bäst själv, eller hur?

Äta och sedan löprunda kanske? Vore fint. Ta milen idag, behöver kilometrarna i benen. Måltid: 50min i dagsform. Vi får se. Återkommer sedan om det blir en runda.

Fan vad snygg jag känner mig i den nya jackan jag fyndade, tre tjejer som flörtade med mig idag på willys när jag handlade, nice! Men jag är ju så satans svår, dessutom vet vissa att jag fastnade lite för ett par otroligt vackra ögon för ett tag sedan. Drömma går ju :P

Dolph fixar biffen, trots att han är vegetarian

P3 Bubbels barnradioprogram. Så jäkla bra! Dolph fixar biffen.

Såhär presenteras det på SR:s webbplats:


Dolph fixar biffen

Dolph är en fixar-kille som fixar det mesta. Han har satt upp en lapp i Hansens mataffär där det står:

"Har du ett megastort problem som behöver lösas? Eller behöver du bara ett gott råd? Ring eller maila mig, jag fixar biffen - trots att jag är vegetarian. Hälsningar Dolph."


Dolph görs av min kompis Jennie Öhlund och Olle Blomström. Dom gör det bra! Riktigt roligt!

Ni kan lyssna på Dolph här Kanonbra!

Jennie, keep up the good work!

Onsdag, fredag och lördag. Fest, folk och fart! Woohooo!

Vi börjar med onsdagens svängom. Kommer hem ifrån jobbet, duschar, byter om och rullar till sidsjön för att möta upp Sofia Soufa och vara lite social.

Hade inte träffat henne på evigheter, hon har ju luffat runt i asien en halv evighet. Nice som fan!
 Förfest där med trevligt folk som jag dessvärre glömt namnen på. Sofia, Therese och fyra trevliga killar. Satt där en stund och surrade med dom och skjutsade sedan ner dom till Oleary's. Jag och Sofia gick in på stadshusverandan en sväng och surrade med lite folk. Träffade Jenny och Sarah, det var trevligt och inte igår. Sedan var det kväll för Jojje var tröttast. Skjutsade hem Sofia och sedan åkte jag hem. Hemma vid två och upp på jobbet vid sextiden. Piggast i stan? Nja!

image54
Soufa poserar och ser dyngfullast ut, det kanske hon var vid närmare eftertanke :P


Fredag!

Får ett sms om att det är bowling på G, kikar läget och bestämmer mig för att hänga med. Rullar ner till Nicke för att hämta honom och vidare färd till birsta och Enjoy. Kikade på Nickes motorcykel också, brum brum!
Möter Upp Evvy där och kliver in för att vänta på resten av folket. Dom har mer problem med klockan än jag har, så vi börjar bowla. Det går skapligt till en början för mig. Sedan kommer Evvy igång och kickar min röv! Fan vad stryk jag fick! Nicke övergick till att bowla med Jens och fan vad dom slungade kloten. Nästan så personalen fick hämta kloten på andra sidan väggen. Storpojkarna ni vet!

        
Från vänster till höger: Nicke och Evvy, Jag och Nicke, Evvys strikepose, Nicke laddar för att slunga klot, jag leker jesus?
        
Vänster till höger: Djupt koncentrerad Jojje, Nicke chefar i vanlig ordning, Jojjes strikepose, Evvy dominerar spelet fan vad tjejen var het! Jojje visar upp sin heta röv och snygga ryggtavla.

Efter bowlingen kände vi inte för att kvälla klockan tio en fredag. Nicke knäckte idé Casino! Vi rullade hem till nicke för skobyte och så var jag så jäkla ölsugen att vi var tvungna att komma överens om att Evvy ställde sin bil i timrå, tog min bil och skjutsade hem mig sedan så jag kunde dricka öl. Spelar för en hundring på Cosmopol, vinner fyrahundra och dricker en öl. Vidare till Irish och sitter där och surrar en stund. Beundransvärd konstruktion på deras herrtoa, pissoar och porslinstron i samma toalett, snyggt! Ska fota stället och be er kära läsare analysera tankarna bakom lösningen. Evvy skjutsar hem mig frammöver natten och jag somnar som en klubbad sparvhök på en svartkrog i phuket. Ringer mamma dagen efter och hon får hämta mig så jag kan få skjuts till Timrå, hämta evvys bil och möta henne på stan för en shoppingrunda.


LÖRDAG!

Springer runt i lite olika butiker, letar prylar och kläder. Jag fyndar två par Jeans, ett par ska jag behålla, dom andra ska bytas. En skitsnygg jacka på rea, riktigt jävla snygg! Nedsatt med 800 pix. Vadå fynd? Två t-shirtar och ett skärp. Bra dag! Men vi glömde springa på bolaget! Löste sig genom att rensa mitt barskåp.

Förfest hos kotten, Jag och Evvy kommer dit sent, runt nio. Nicke dyker upp en stund för sällskap innan han rullar vidare för filmkväll hos Alvåg. Marielle, Bäckman och Nadja kommer förbi och vi surrar skit, poppar musik och dricker sprit. Fan vad vi är bra på skiten!

Rullar in till stan vid tolv-ett tiden på natten. Lillebror Sjödin kör en bil, vi pojkar får åka amerikanskt gjutjärn med v8 spis,  four on the floor och 2+2 bucket seats. Det innebar, eftersom vi var tre i "baksätet" att jag fick sitta på kardantunneln. Tur man inte är slapp mellan skinkorna. Hårt mot hårt.

Ställer oss i kön till O'learys för att möta upp flickorna som åkte en stund tidigare. Vet inte hur men vi stod inte länge i kön förrens vi hamnade en bit före alla andra i kön och fick gå in, smidigt. Dricker lite öl, träffar trevligt folk, dansar lite och har det kalas skojj. Vi börjar alla bli rätt sliriga framöver timmarna. Det styrs upp efterfest i det Bäckmanska residenset och en supertrött och rätt berusad Jojje halvslummrar i soffhörnet. Runt sextiden slänger Marielle åt mig ett täcke, en kudde och ger mig order att sova. Jag somnade fort. Vaknade vid elva-tolv, tvärvarmt. Som fastlimmad på skinnsoffan. Snudd på att dom fick sprätta loss mig med filékniven. Stackars Jon fick sova i en fotölj. Vaknar till liv, dricker en hink vatten var och springer upp på Keabhouse för pizza frukost. Kanon! Snackar lite mer skit hemma hos Johan och Nadja, innan man känner sig någorlunda fräsch. Traskar in på Konsum och köper lite glass och mineralvatten, hämtar bilen på Tallbacken och rullar hem. Har inte gjort ett dugg idag. Men fan vad skojj det var igår! Tack vänner! Ni är bäst!

      

      


      

      

Bilderna uppifrån och ner, vänster till höger i tur och ordning:
  1. Nicke Storsheriff, like you man!
  2. Jag börjar komma igång med groggarna, något jag kan.
  3. Kotten, om flickan själv får välja.
  4. Evvy börjar bli i form.
  5. Jojje och Evvy börjar komma iform.
  6. Pojkmys, mums!
  7. Bäckman och Marielle, ursäkta den kassa bilden men ni var svårfångade.
  8. Nadja, som inte ville vara med på bild.
  9. Evvy i högform!
  10. En Jojje ser skeptisk ut, Nadja fångades på bild också, HA!
  11. Up-side-down, tank you very much!
  12. Fyllesvin, i vanlig ordning, men snygga sådanna :P
  13. Hur kan man inte märka att man visar heela röven? Raggarsvin...
  14. Fullast? Toker? Nej, bara Jojje.
  15. I väntan på resten av folket.
Världens tröttaste Jojje, men visst var jag söt?

Tack för en kanonbra helg vänner!





Jag dör, det är humor!

Ska precis till att sova när en kompis länkar en youtube film till mig. Det är det roligaste jag sett! Jag dör skrattdöden! Grannarna lär tro att jag knarkat glad-knark och tuggat svamp!



Så jäääävla bra!

-Visa att du är en man som vet vad han vill, dra fram kuken och daska
den i panna på henne då går hon nog igång

-Kuken i pannan? Din jävla kuk räcker ju knappt utanför gylfen, du har ju 
förfan könshår som är längre än din balle
visa henne det istället så kanske hon gör en fin fläta åt dig.

Så sjukt, så bra, så roligt. Jag dör!

Ska man öva på snärten, kapisch? Nej nej, trött? Jag? Nej nej!

Världens tröttaste man!

Tänkte skriva ett bra inlägg idag, men kommer hem och blir slagen i skallen av en gummiklubba, gisses vad tröttheten smög sig på mig. Sov en stund, ska snart sussa natt, imorgon....imorgon.

Dagens konstigheter

Började som vanligt min dag med ett riktigt gatuslagsmål med John Blund och hans kumpan kudden. Dom är rätt tjuriga på morgonen och vill inte riktigt släppa iväg mig. Många fjädrar och örngott senare lyckas jag åtminstonde öppna ena ögat. Vad mer kan man behöva för att ta sig till jobbet?

Jo, en kopp kaffe! Ett vägarbete och en klocka som tickar som om den vore tankad med amfetamin.
Surväder idag på jobbet, men vem mår illa av det? Lite häcklöpning, nej jag har inte sprungit med röven, regn och tjurande över vädret. Annars så.

Efter jobbet lite annat donande, lite x-tra-xtra. Iväg på det, parkerar på en gata i stan, medans jag jobbar ser jag en person i parkeringsvakts uniform kika misstänksamt på mitt fordon. Jag observerar och undrar vad det är frågan om då jag inte alls ansåg att jag stod felparkerad. Det ansåg däremot den uniformerade parkeringsvakten och började skriva, jag kliver dit, säger godag och frågar vad hon anmärker på. Hon menade på att det rådde parkeringsförbud där. Jag bad henne visa skylten och den visar sig sitta längre bort på gatan. Bara det att jag inte passerat den och den således inte gäller. Vidare stod det inte vilket parkeringsbolag som bevakade området och det var ännu en anledning till att böterna var ogiltiga. Men vi har alla en aning om hur svårt det är att få rätt mot dom där. Jag ber henne riva p-boten, hon vägrar. Så långt inget förvånande. Men nu till det märkliga.

Jag byter taktik, blir riktigt charmig, rent charmerande faktiskt. Efter en stunds pratande så hånglar jag upp henne och hon river därefter p-boten, hon frågar efter mitt nummer och får det. Trode hon! Jag gav henne nummret till en gammal arbetskollega. Fnissigt va?

Tyvärr så har det inte hänt, jag ljuger och luras. Men det vore roligt om det hade hänt.
Men sånt är livet, man ska inte tro på allt man läser. Förresten så har min mamma sagt att allt som står på internet är sant, nu vet jag att hon har fel.

Harn förövrigt fått en kommentar av någon "Lasse" ifrån "Sexnovell24," vad nu det är för skumm gurkodling, som menade att internet är till för snusk.
Kommentaren rör ett inlägg angående antalet träffar på bloggen när man slänger inte några könsord. Betydligt fler läsare då. Såhär: Sex, porr, oskuld, naken, erotisk, kåt. Nu dubblerade jag antalet träffar och läsare idag.

Det lustiga är, inlägget skrevs i mars-april någon gång. Vad ska man säga? Har jag sliskiga porr-rävar (läs äckelgubbar) som finkammar min blogg? Jag har redan några kommentarer om att jag verkar vara "en så himla söt kille" och att "en sån som dig skulle man vilja hitta". 

Smickrande, men hur kommer det sig att killar så ofta stöter på mig? Det händer rätt ofta när jag är ute.
Jag måste ha ett otroligt homoerotiskt sexappeal, så skrämmande. Mjau!

Mardrömmar

Jupp, hade nästan förträngt att jag drömde mardrömmar inatt, eller något snarlikt. Sovit dåligt, oroligt. Kvavt som fan också. Men en sak vet jag säkert, vaknade runt 02:00, slängde av mig täcket och öppnade fönstret.

Somnade om i godan ro, vaknade mitt i ingenting, fick för mig att det hängde spindlar ifrån taket och tänkte äta på mig, eller vad fasen dom brukar vara ute efter, slänger mig ur sängen, sliter tag i något tungt.

En telefonkatalog! Tack Eniro! Tänder alla lampor jag har och går på spindeljakt. Självklart fanns det inga spindlar.
Säkerligen bara en kombination av någon irriterande fluga som landade på mig och en dröm, säkert grundad i min näradöden upplevelse med spindeln i bilen häromdagen.

Lär ha väckt alla grannar, jag kanske skrek som en skolflicka, kanske inte. Vem vet.

Visst är jag macho? Jag, Terminator och Rambo. Bring em on baby!

Jag är en vädergud

Ibland undrar jag om det inte är så. Jag har ett utomhus jobb och trivs som fan med att få vara ute. Älskar att vara utomhus. Men ibland ställer vädret till det. Det brukar bli sånt väder som jag beställer, med vissa undantag.

Som idag, sånt där grinregn, småskvätter och trilskas direkt på morgonen. Kalas tänker jag, gör mig inte ett dugg, tar på mig regnkläder och lagom tills jag fått på mig dom så slutar det regna. Av med regnkläder för att inte bli dyngsvettig och blöt ifrån insidan. När man fått av sig kläderna och hängt upp dom snyggt och prydligt så börjar det såklart regna igen. Samma procedur igen, precis som förra året miss Sophie? "Like every year James!" Tillslut inser jag att vädret bråkar med mig, skiter i regnkläderna, iaf jackan. Har på mig dom där satans regnbyxorna vilket resulterar i att man svettas om benen så fötterna ser ut som russin i skorna. Jackan knöt jag runt en stolpe för att veta vart den är, det vet jag. Den hänger kvar där och kramar stolpen.

Livet är bra, benen känns lite efter gårdagens infall och löpning, känns inte mycket, men lite. Ska plåga mig runt min 2,5mils slinga nån dag. Bara på ren tjurighet. Ni som känner mig vet hur tjurig jag kan vara. Om jag så dör i hjärtinfarkt så ska jag runt. Orkar inte? Vad är det för snick-snack? Har jag bestämt mig så får jag orka eller inte, runt ska jag och fort ska det gå.

Imorgon var det planerat ett "par" kalla med Soufa och lite folk, får se om jag hänger med ut. Överväger att spendera kvällen till att jobba över och sedan ringa och skälla angående ett inkassokrav på något som jag, för det första, har betalat för två månader sedan, för det andra, inte fick någon faktura på ifrån början. För det tredje, det är roligt som fan att sätta dom på pottkanten. Torde lyda under finnansinspektionens vingar eftersom det är ett inkassoföretag va? Paragrafer och pajkastning, det är mitt spel. Jag gillar att slå dom på fingrarna med deras egna bestämmelser.

Gårdagens händelse: Äldre herre körpå en kvinnlig cyklist för att han inte ser henne, hans bortförklaring är: "jag är handikappad så jag kan inte titta åt vänster." Nu är frågan, ska man bli förvånad? Förbryllad? 
Eller kanske bara låta det passera som vardagsmat, samma kategori som fulla danska småbarn?

Fick en förfrågan om att vara bartender på en femtioårsfest, låter farligt, vi vet hur sånt brukar sluta för de stackarna som är törstiga. Alla är fullast.

Förövrigt så går det inte att lyssna på radio under sommaren, det går ruskig inflation i Gyllene Tider, snacka om uttjatat. Spela något annat! Dom är tjatiga! (Jag vet, jag vet, jag är en sur gubbjävel nu...)

Jag blogg-knarkar nu, är det ok?

Tyvärr måste ni läsa ännu ett kort och innehållsfattigt inlägg av mig.

Tog en lättare löprunda efter två månaders total frånvaro av träning och löpning pga bråkiga knän.
5 km blev det i tempot kroppen kände för, pissigt kass kondition man har nu, pissig tid, pissigt väder.

Kilometertiden är massvis förhög. Bläää! Men skönt att komma igång, dags att damma av träningsschemat, gå igenom det, lägga ett nytt och införskaffa en ny träningsdagbok så man kan föra tränings och mat dagbok.

Dagens tid: 5min/km
Måltid: 3:30min/km
Måldatum: 3 månader.

Utmaning någon?

Jag ÄR fan tecknad

kommer hem ifrån jobbet vid åtta, ställer mig och lagar mat i två timmar trots att jag är dödshungrig, är inte det lite fånigt? Men å andra sidan, jag älskar att laga mat. Det är terapi.

Jag måste hitta ett kock-jobb, lite extra bara för skojjs skull. Vara kreativ i köket är det bästa som finns. Saknar att kocka i restaurangkök. Någon som behöver en hyffsad kock på helger?

Dagens märkligaste nyhet: Fulla tioåringar i danmark

Hur FAN kan det gå så skevt? Dyngfulla, och troligen narkotikapåverkade, tioåringar som kastar stenar mot polisen? Föräldrar som inte kan hantera sina barn, ja, barn, små barn! Nu talar vi inte om tonåringar utan barn! Tio år, vad går man i då? Det som på min tid hette mellanstadiet? Jag blir förfärad, hur ser deras familjesituation ut?

Vad är de bakomvarande orsakerna? Totalt utan diciplin? Hippie kollektiv med blomkål till frukost? Skämt åsido, det är hemskt, riktigt hemskt. 
Om dom hamnar så snett redan i den åldern, vart slutar det?

Jag kan bara inte förstå. Tyvärr är nyheter oftast väldigt, väldigt grunda och rätt vinklade. En notis på ett par rader säger lite om de faktiska omständigheterna och vad som hänt. Men någon bakomvarande sanning är det säkerligen, inte direkt jokkmokksposten som publicerade det hela utan Dagens Nyheter, som i mina ögon, fortfarande är en tidning med nyheter, ingen skvallerpress eller förteckningsblaska över reklamsverige.

Jag blir häpen, å andra sidan, gatubarnen i centralamerika har sådant som vardag, utan socialt skyddsnät som kan gripa in. Tyvärr är vi rätt avtrubbade av alla hemskheter och gör skillnad på äpplen av olika färg när det i slutändan är samma sak. Det är nog så att det måste kännas relevant för oss här på våra breddgrader innan vi 
reagerar. Tyvärr, men jag tror det är mänskligt. Vi är rätt insnöade och trångsynta och jag är inte ett dugg bättre än någon annan, även om jag skulle vilja vara det. Låt oss börja bry oss om eländet i världen.

Skygglappar på, varför då? För bekväma? Vi tänker nog alla, det är inte mitt problem, men se, det är det visst det om 20år när det är dina barn det handlar om. Då kanske det inte finns någon hjälp att få, men om vi engagerar oss nu, då kanske det finns hopp. Jag hoppas...

Mitt mål är att till våren åka iväg som volontär och bidra med något, men framförallt se hur världen verkligen ser ut bakom alla fasader. Alla ansikten bakom maskerna. Världen, usch...

Idag känner jag mig lite tecknad, lite overklig

Söndag kväll, helgen är slut. Jag som såg fram emot en långhelg med ledig fredag. Vad blev det av det? Massa åkande. Det har blivit en bra flock med mil i helgen. Men vad tusan, familj är topp prioriterat tillsammans med vänner.

Sammanfattningsvis så har helgen varit riktigt trevlig med många skratt och mycket glädje, nya bekantskaper och fräscha ansikten. Lagom helt enkelt. Jag mår bra, jag är tecknad. Är man tecknad kan inget vara dåligt.

Nästa helg blir det krogrunda som det ser ut. Vem är på? Jag tror att planen för en gångs skull är att bli så full att man platsar på zoo. Fyllesjuk så man har frossa och skakar som en febersjuk bög i ett sparrisfält. En riktig karate-fylla.

Det var längesedan jag ens var i närheten av något dylikt och det lär sluta med ett par kalla i glada vänners lag, lite bus och sus. Sedan lugna gatan. Men vem vet.

Jag är tecknad och livet är bra.

Lördag på stan

Jupp, det blev en soft runda på stan med Eric, ett par kalla och massor med skitsnack.


Vi började kvällen med planen att se en bio, rullar in på filmstaden och inser att Death Proof rullade igång kvart i nio, en kvart efter att vi var där. No no, provade Die Hard 4.0, vi skulle få sitta på golvet längst fram, ungefär. Då resonerade vi oss fram till att öl är mer välförvaltade slantar. Så sagt och gjort. Rullade tillbaka till timrå, lurade Erics supersnälla pappa Carsten att ratta den franska baguett-kombin jag åker i så det blev öl. Börhade på Irish, mest för den söta bartenderns skull, fint med utsikt. Ett par kalla där, en sväng på taket och nån kall till. Sedan kebab city för att äta kebabtallrik. Vi fick soppa! vitlökssoppa med kebabkött och vad som säkert varit strips men mer liknade blöta potatispinnar. Satans bäbismat. Men är man hungrig så är man.

Snurrade bort till bishop arms för en kall till, Gambrinus is da shit. God skit ska tilläggas.
Sedan beställde vi taxi-hem av Erics pappa. Så nu är en soft kväll slut och sängen hägrar, undomens källa är grund.

Inte är man grym på keno heller, men dart, fan vad soft.

Middagstipset med knarkarna Anders och Håkan

Kände för att vara lite nyttig men samtidigt fanns inte orken att laga något rejält.
Det blev en snabb kompilation, total tid: Tio minuter.

Nyttigt, snabbt, lättlagat och gott. Känns fräscht och bra näringsvärde.

Vad mumlar jag då om? Jo, Ruccolasallad med bönsalsa, quorn filéer och körsbärstomater, till det en kall dressing gjord på tacosås och creme fraiche. Testa själv, här kommer receptet. Om man nu kan tala om recept på något så enkelt.

Färsk ruccolasallad, skölj salladen och lägg upp den på tallriken.
Quorn filéer, stek filéerna i olivolja och lite örter, kan med fördel marineras för mer smak.
Bönsalsa, använd GoGreen färdig salsa på tetra, enkelt och gott. Värm salsan och krydda upp den lite för bättre smak. Lägg upp på tallriken.
Skölj tomaterna, blanda lite creme fraiche med tacosås, lägg upp alltsammans på tallriken och njut. Enkelt, fräscht och sommrigt. Lätt, nyttigt och snabbt.

image52

Smaklig måltid, eller som dom säger i frankrike: Bon appetite

Torsdag, fredag och nu är det lördag, tror jag...

Torsdag: Slutade två ifrån jobbet, hem, donar lite. Mamma ringer och undrar vad jag gör på fredag för lillasyster vill tydligen flytta hem ifrån stockholm. Jag kan inte på fredag så jag föreslår att vi åker nu.nu. Sagt och gjort. Hyrde släpvagn och brummade iväg i min franska silverbaguette. Hemma runt sju på fredag morgon, tur man var ledig. Ett par timmars sömn fram till tolv-ett sedan iväg på lite ärenden.

Och nu är det fredag: Ringer Evvy och undrar om harmångersplanen fortfarande står fast, det gör den. Så vi dundrar neröver runt åtta tiden. Kommer fram till yttre bortre och långtbortistan. En loge vid en sjö i en skog.
Det rullar in bra med folk och det visar sig att det är riktigt trevligt folk. Till och med så att jag tyckte det, trots att jag var nykter. Torde vara ett gott betyg?

Lite eld, lite trubadur med akustisk gitarr och väldigt trevligt sällskap. Soft kväll med nytt folk, sånt gillas!
Sedan att det fanns en del vackert att vila ögonen på i form av en toksöt, och tilika jättetrevlig tös ifrån uppsala med världens vackraste ögon, gjorde inte saken sämre. Nästan så man kan överväga att handla skor i uppsala framöver...
Om någon som var i Hånick läser detta, var jag asocial så berode det på total utmattning och elak sömnbrist.


Klockan blir runt halv tre när vi börjar rulla hemöver, en tur runt i harmånger för att släppa av lite folk och sedan är det E4 norr. Siktet inställt på mAx och mAt. Gott! Sedan bar det hemöver för sömn!

Tack för en trevlig kväll igår Evvy! Lura med mig på fler sånna saker!

Hemma runt fyra-halv fem och vaknade halv fyra. Jag behövde sova.

Idag: Får se vad planen blir, finns lite uppslag. Curising i huddik, softande på uteservering, bio, eller något annat?
Vem vet, vem vet.

Spindeldöden

Torsdag, klockan är 13:56 när jag börjar skriva detta och jag har precis påbörjat min helg.
Jobbade in lite tid så fredagen är ledig. Ibland är det fint.

Precis hemkommen, överväger att tillreda mig någon mat och sedan städa. Kommer troligast inte bli av, iaf inte städningen.


Dagens resterande timmar är oplanerade men lite poande, donande och fixande kanske. Nej, inte poande som i bajsande. Sånt gör man på arbetstid så man har betalt för skiten, ursäkta ordvitsen.

Fredagens planer tycks vara Harmånger. Någon form av fest där som verkar locka en del folk.
Vi får se vad det blir av det hela, men det verkar lovande.

Problemet är bara att det är olagligt att dricka sprit och köra bil i det här landet, löjliga faschistlagar vi har, så det hänger på om man lyckas leta reda på någon chaufför. Jag står för bil om du kör. Någon som känner sig manad?

Soligt väder, hösten har börjat.

Dagens skräckupplevelse: Påväg hem ifrån jobbet, körandes i bilen, känner jag något krypa på min armbåge, tittar ner och får se en fullständigt enorm vitblek-gul spindel spatsera på min armbåge. Tittar i backspegeln, knäpper iväg spindeln. pallnitar och svänger in till sidan, flyger ur bilen. Sliter upp passagerardörren och väntar mig att bli överfallen av en totalt livsfarlig mördarspindel påflykt undan den galaktiska rymdpolisen. Inser att den kanske inte tänker äta upp mig trots allt. Hittar en PET-flaska och lyckas fånga spindeln i den och skruvar på korken.

Letar febrilt igenom bilen efter fler lömska spindlar, ingen spindelmamma modell XXL under stolarna, ingen i bakluckan så jag gruvar mig ett tag, sätter mig i bilen och åker hem. Otäckt! Jag gillar inte spindlar.

Spindeln var kanske inte totalt enorm och i storlek som en liten elefant, men den kändes rätt stor och farlig när den kröp omkring på min armbåge och funderade på vart den skulle bita. Nu vet jag iaf att jag inte har svagt hjärta.

Dö spindeldöden? Nej tvi vale!

Blixtar och dunder

Lördag: Chaufför åt mamma och Fredrik, på väg till härnta mitt i natten börjar bilen bråka. Motordiagnostiklampan tändes och den går som en gustafsbergare ifrån -72. Totalt nedskiten och sunkig alltså.

Misstänkte antingen turbon, EGR-ventilen eller kammen som kuggat ett hack. Tror mig ha konstaterat att det är EGR-skiten. Skojj, undrar vad det kostar?

Söndag: Blixar och dunder vad det åskade. Slog tydligen ner hos grannen. Själv hoppade jag en halvmeter i köksfönstret. Big babooom! Som någon så fint uttryckte det i "The fifth element"

Uppdatering: Slog tydligen ned hos grannen. Small duktigt.

Nu väntar jag på att vatten tv:n ska köra klart programmet så jag har arbetskläder imorgon, planering, planering.

Sleeping the night away.

Lite nattliga foton 20meter ifrån mitt köksfönster

            
Vy över Krigsbysjön, taget ifrån Näset.

Foto: JojjeB


Man kan inte annat än tycka att man bor vackert ibland.

Bilder ifrån fredagens krogsnurr -Edit!

Läs föregående inlägg angående kvällen. Trevlig kväll och ett mycket gott alkoholfritt alternativ till öl finns på Bishop Arms; Gaudi Radler. Citronigt, lite öligt och läskande. Rekomenderas!
 
            
Från vänster till höger: Evvy och jag, Eric, Evvy också jag som dricker Gaudi Radler, gott som fan!


        
Vänster till höger: Gaudi Radler, jag och Evvy och jag.


Vänner, jag gilar er! Eric: Din tur att supa ner mig i höst i brasilien, fniss


Fått klagomål på att det är två identiska bilder på mig, om det har jag bara en sak att säga.

EN SAK SKA DU HA JÄÄVLIGT KLART FÖR DIG, DET ÄR FAKTISKT JAG SOM ÄR KAPTEN PÅ DEN HÄR BÅTEN!
image51




Fredag med F som i Frihet! -Uppdaterad med kvällens bravader

Ni läste rätt, jag ska vara ledig hela helgen. Två helger irad med inget jobb. Väldigt slappt.
Dock med inslag av rastlöshet.

Morgon: Vaknade, dödströttaste, var ett riktigt gatuslagsmål med John Blund innan han tillät mig kliva upp.
Väl vaken fick jag slåss en stund med ögonlocken och bända loss kuddens käftar som sugit sig fast i min nacke, den stretade emot som fan idag den jäveln. Kröp till bilen och lyckades nästan öppna ögonen, var så trött att jag fick skicka ut vänsterhanden för att känna efter vitstrecken, orkade inte titta...

Tre minuter sen till jobbet, börjar med att lägga mig under kaffemaskinen och sörpla i mig sisådär tre kubik kaffe. En kvart senare och ett ögonlock mer vaket. Jobb.

Slö dag, donar lite, letar flaggstångshål, gömmer en gubbe i marken, dricker kaffe och åker hem.
Samt bokar´playdates med Evelina och Eric, dagens tema är E.

Väl hemma: Inser att jag glömt handla, har öl och philadephiaost i kylen, osten fastnar inihelvete dåligt på ölen.
Lösningen: Lägger ölen i frysen. Isglass med öl och örtsmak.

Nutid: Väntar på Evvy som borde rulla in framöver och Eric dyker nog också upp. Återkommer imorgon med uppdateringar angående kvällens aktiviteter.

Fotnot: Therese Löghdal, som pratar i radio guld, är riktigt söt. Jag vill ha en egen radiopratare.
Synd det är så långt tills jag fyller år... Edit: Går bra med en bartender ifrån Irish också.

Uppdatering: Pga rastlöshet åkte vi in till stan, drack några kalla, jag drack nästan alkoholfritt pga att ratten ville kramas med mig. Började på Bishop med lite Gambrinos till Eric, cider för Evelina och något gott, svalkande citrontjohejsan till mig, 2,25%, Gott!

Efter att ha avverkat ALLA ställen i stan, insett att det är DÖTT här så gick vi in på Irish och satt där en stund. Trevligt folk och framför allt, fin utsikt i baren. Diverse alkoholfattiga drinkar och öl plus cider till vännerna rullade vi mot mAx. Trevlig kille, bra mat.

Nu: Hemma hos mig i yttrebortre. Evelina väntar på att få knycka datorn, jag ska sova. Au Revoir mon amis!

Tisdag, med t, som i trevligt

Började som vanligt med att klockan ringde vid fem, drönar mig kvar i sängen en stund för att så sakteliga förpassa mig till duschen och därmed vakna. Sedan kläder på, in i bilen, ta med tidningen och iväg på jobbet. Frukost där, ombyte till arbetskläder och sedan har jag plaskat i regnet. Trevlig dag ändock.

Hämtar Evvy på hemvägen, åker till Nina och droppar henne där för att vi skulle göra klart vårat projekt. Jag snurrar hem och donar med lite papper, bland annat bilförsäkringen, 2900:- jippie! för ett halvår. Usch!

Brummar ner till Nina där vi pysslar en stund och fnissar så sött. Bea stressar förbi och verkar ha så bråttom att hon knappt hinner med sig själv. 

Sedan bär det av till Biteline för käk, pizza för mig och tacos för dom andra. Trevlig kväll. Tack kära vänner!

Imorgon åker Nina och Bea till USA, Kommer sakna dom! Hoppas ni får en trevlig resa girls!

Ett gäng foreller i axelhöjd

Blött, blött och återigen blött. Jag har fått trampa vatten utomhus idag på det som förut varit torra land. Spännande när det regnar så man får ha snorkel och cyklop för att gå till bilen. Nåja, inte riktigt. men nära.

Jobbat idag, som vanligt, funkar bra men det finns de på jobbet som har fnissattacker. Småflickor...*skakar på huvudet*

Översikt

Dagen som sådan: Vaknade vid nio, ringde Nina vid tolv, då sov hon fortfarande, körde upp henne ur sängen och vi begav oss mot birsta för att inhandla diverse material. Blev lite diverse och jag fyndade ett par schysta pjucks. Tvärnöjd. Behövde ett par bruna loafers. Styde fransosen mot stan och en fika på coffe house, vi låg i bakhåll för evelina på vägen dit också. Sedan begav vi oss mot det Skogska residenset och inväntade Evvy för att därefter konstruera, kreativisera och kompilera något jag inte kan avslöja mer om ännu. Riktigt roligt och många höjda ögonbryn ifrån föräldrarna Holsten-Skog.

Jag undrar i mitt stilla sinne vad dom har för tankar om oss numera.

Nu är det nattsova och sedan jobb-jobba. Tisdag är det en preliminär tacokväll inbokad. Sweet!

Jag ber om ursäkt

För den låga uppdateringsfrekvensen. Mycket jobb, lite tid.

Ambitionsnivån är låg numera, har inga drömmar om en egen spalt i en ofta läst tidning.
Kommer ljus när regenet sjunkit ner. The sun is all inside my head.

Uppdatering: Inlägg kommer imorgon

Fredag: kidnappad av mina kära vänner, innebar käk ute och öl på krogen. Gott, trevligt och roligt. Tack vänner!

Lördag: Diverse plockande idag. Så var man till Sveg tur och retur. Trevlig sväng.

RSS 2.0